SB Raatti tarjoaa
 » ETUSIVU
    - Uutiset
 » EXTRAT
 » JOUKKUEET
    - Edustus
        · Kotihalli
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
        · Saavutukset
        · Tilastot
    - Pojat kilpa 08-09
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
    - Sählykerho
    - Mukaan Raattiin?
    - Palkinnot
 » LINKIT
 » SB RAATTI RY
    - Historia
    - Jäseneksi
    - Tapahtumat
    - Tue toimintaa
    - Yhteystiedot
 » SPONSORIT
 » EXTRANET

Kuvagalleria
IMG_6875.JPG

Savolaist salibändyä teille tarjoaa SB RaattiTervetuloa SB Raatin nettisivuille! Niin kuin varmaan jo tiedättekin, SB Raatti on savolainen salibandyn monitoimiseura, jonka edustus joukkue pelaa IV-divisioonaa Savo-Karjalan aluelohkossa. Lisäksi joukkueella on kilpatoimintaa D2 pojissa.

Olemme olleet Suomen salibandyliiton (SSBL) jäseniä jo vuodesta 2005 alkaen. Toimintamme käsittää noin 40 salibandyn lisenssipelaajaa sekä lisäksi useita kymmeniä harrastajia.

 Edustus - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Keskiviikkoklo 20.30 - 22.00Lajitreenit, Pohjantien koulu
 Sunnuntaiklo 18.30 - 20.00Lajitreenit, Pohjantien koulu, Kuopio
 
 Kilparyhmä 08-09 - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Torstaiklo 19.00 - 20.30Lajitreenit, Hiltulanlahden koulu
 Sunnuntaiklo 17.00 - 18.30Lajitreenit, Pohjantien koulu
 
 Sählykerho (ikäryhmä 2011-2013) - Harjoitukset 7.9.2020 alkaen
 Maanantaiklo 17.30 - 18.30Lajitreenit, Jynkänlahden koulu, Kuopio


 Uutiset ja tapahtumat
 06.12.2020Tilastopaja: Tilastot päivitetty
 09.09.2020Tilastopaja: Otteluohjelmat päivitetty
 16.08.2020Tilastopaja: Edustuksen kauden 2020-2021 materiaalia
 10.08.2020Lasten sählykerhon ilmoittautuminen avattu
 09.08.2020SB Raatin edustuksen kauden päättäjäiset la 22.8.2020

Kaikki uutiset

 24.03.2019Edustus: Kausianalyysi
Kausianalyysi kaudesta 2018-19

Näin jälkikäteen katsottuna SB Raatin edustusjoukkueen kausi oli positiivinen ja lopulliseen sijoitukseen Savo-Karjalan 4. divisioonassa täytyy olla tyytyväinen. Lopullinen sarjasijoitus 10 joukkueen lohkossa oli lopulta neljäs. Toisaalta jopa sarjassa säilymistä saatiin tasaisessa sarjassa jännittää lähes loppuun asti. Suora säilyminen ratkesi vasta toiseksi viimeisessä ottelussa, kauden toisessa "Nilsiän derbyssä" paikallisvastustaja Apassit II:ta vastaan. Sarjan kärkijoukkueiltakin pystyttiin voittoja ottamaan, mikä kielii joukkueen potentiaalista vieläkin parempiin peliesityksiin. Se, että kärkijoukkueiltakin pystyttiin voittoja ottamaan, jättää paljon nälkää myös ensi kaudelle.

Kuluneesta kaudesta voidaan sanoa hyvällä omalla tunnolla sen olleen nousujohteinen. Kausi alkoi tahmeasti, mutta loppua kohden treeneissä sisäänajetut asiat alkoivat näkymään pelikentillä paremmin ja paremmin, mikä näkyi myös tuloksissa. Tätä kuvaa hyvin se, että ennen vuoden vaihdetta joukkue oli ottanut sarjapeleistä kaksi voittoa, yhden tasapelin ja viisi tappiota, kun taas tammikuusta alkaen saldo oli kahdeksan voittoa ja ainoastaan kaksi tappiota. Sarjapisteitä (21) kertyi yli tuplasti myös edelliseen kauteen (10) verrattuna.

Kausi aloitettiin elokuun lopussa TEHO Sport Suomen Cupissa. Suomen Cupin karkelot päättyivätkin osaltamme jo ensimmäisen kierroksen turnaukseen, jossa pelattiin kolmea ottelua. Näistä käteen jäi kaksi tappiota ja yksi voitto. Joukkueen peli tässä kohtaa kautta ei ollut lähelläkään valmista ja paljon oli töitä tehtävänä.

Joukkueen tulokset 4. divisioonan syyskaudella eivät olleet parhaat mahdolliset. Joukkueen sisällä tiedettiin omat kyvyt, eikä kukaan ollut tyytyväinen tuloksiin. Tiedettiin, että parempaankin pystytään. Treeneissä oli hyvä tekemisen meininki ja valmennus ajoi sinnikkäästi sisään joukkueen peliin asioita, joilla tulostakin alkaisi tulla. Monessa ottelussa syyskaudella, joista pisteitä olisi ollut enemmänkin tarjolla, päädyttiin kuitenkin turhauttaviin pistemenetyksiin.

Mutta sitten; joulutauon jälkeen kentillä nähtiin sisuuntunut Raatti. Tulosta alkoi tulla ja maalipaikoissa oltiin riittävän tehokkaita. Valmennus sai ilokseen huomata, että treeneissä jankatut asiat alkoivat kuin alkoivatkin näkymään sinipaitojen perustekemisessä kentällä ja tämä näkyi monesti myös tulostaululla. Tulosta tuli ja peli parani loppua kohti edelleen. Joitain yksittäisiä pelillisiä notkahduksia tapahtui keväälläkin, mutta keskimäärin pelin rutiinitaso kasvoi kauden loppua kohden koko ajan. Kausi oli mukava lopettaa voittoputkessa, jonka jälkeen vietettiin yhteinen saunailta.

Valmistautuminen kauteen aloitettiin jo kesällä. Kesä oli kuuma ja treeneissä hiki virtasi. Kesällä treeneissä olisi ollut ilo nähdä kuitenkin enemmänkin kävijöitä. Kun pelikausi alkoi, treeniaktiivisuuskin lisääntyi. Toki täällä alasarjoissa pelatessa ja treenatessa välillä näkyy myös se, että työ-, koulu -tai perhekiireet verottavat treeneissä kävijöiden määrää. Onneksi kuitenkin kauden aikana saatiin vedettyä monet hyvät treenit niin, että lähes koko rinki oli paikalla. Edustuksen valmennusringissä oli mukana jopa neljä innokasta salibandyniiloa, joista kolme pelaajavalmentajan roolissa. Suuri hyöty ja apu valmennukseen saatiin, kun seuran entinen pelaaja Marko Harle hyppäsi syksyllä mukaan valmennusrinkiin keskittyen vain valmentamaan. Treenien laatu pyrittiin pitämään aina mahdollisimman korkeana ja sellaisena, että se palvelee joukkueen pelin ja yksilöidenkin kehitystä. Neljän hengen valmennusrinkiin liittyy haasteita, mutta se oli myös suuri etu, sillä mukana oli neljä kaveria, jotka kaikki halusivat tehdä yhdessä töitä joukkueen eduksi.

Joukkeesta löytyi tällä kaudella myös ratkaisijoita edelliskautta laajemmalta rintamalta, eikä maalien tekeminen ollut vain muutaman pelaajan harteilla. Tämä kertonee myös siitä, että joukkueen yhteispelin rakentaminen onnistui ja yksilötason onnistumisia saatiin tätä kautta monelle pelaajalle. Jokainen joukkueen pelaaja hoiti ruutunsa ja pelasi joukkueen eteen. Myös joukkueen maalivahtipeli toimi. Jokainen neljästä joukkueen maalinsuulla kauden aikana käyneestä maalivahdista pelasivat sillä tasolla, että luotto maalivahtipelaamiseen oli korkea. Tämäkin osaltaan mahdollisti vapautuneemman pelin joukkueelle, mikä siivittikin joukkueen hyviin tuloksiin.

Nyt kun kausi on ohi ja peliesitykset osoittivat, että sarjan kärki on tällä kokoonpanolla ja "pelikirjalla" voitettavissa, ei voi kuin innolla odottaa seuraavaa kautta. On täysin mahollista, että Raatti kilpailee realistisesti sarjan kärkisijoituksista, mikäli ensi kaudella jatketaan siitä, mihin tällä kaudella jäätiin. Tämä onkin suuri mutta. Joukkueen pitää pystyä pelaamaan koko kausi omalla parhaalla tasollaan, mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Mutta kun tasainen laatu löydetään peliesityksiin kauden alusta aivan loppuun asti, SB Raatti tulee olemaan seuraavalla kaudella vaarallinen ja ikävä vastustaja jokaiselle, eikä kärkisijoista kamppailu siinä tilanteessa olisi mahdoton ajatus.

Vaikka alku oli hankalaa, kaudesta 2018-19 jäi todella positiivinen maku ja kova usko joukkueen tekemiseen. Haluankin omasta puolestani kiittää jokaista joukkueen toiminnassa mukana jollain tavalla ollutta: pelaajia, valmentajia, faneja ja muita jotka ovat mukana jollain tapaa olleet. Koppiin on aina ollut kiva tulla ja läppä on lentänyt. Kiitos kuuluu toki myös kaikille vastustajille tasaisessa 4. divarin lohkossa.

Kirjoittaja:
Vesa Pykälistö,
pelaaja, valmentaja, pelaajavalmentaja, intohimoinen salibandyukkeli ja saunailtavastaavaSählykerho 2020-2021Sarjataulukko
 IK Svans 16 
 YT Jalpa 14 
 JoU 11 
 KallSi
 SB Raatti
 SB Jaws
 SBL
 AC Liiga
 Pisaba II
 XXL-kriisi

Edustus ottelut
22.11.2020 Nilsiä, Liikuntatalo
KallSi - SB Raatti6 - 4
Pisaba II - SB Raatti2 - 5

16.01.2021 Lapinlahti, Monitoimitalo
JoU - SB Raatti
SB Raatti - YT Jalpa


Pojat 08-09 ottelut
28.11.2020 Kajaani, Kajaanihalli
Varta Musta - SB Raatti8 - 4
Welhot Flames - SB Raatti8 - 5

16.01.2021 Nilsiä, Liikuntahalli
SB Raatti - Kaiku
SB Raatti - Welhot RocksSB Raatti maailmalla
   SB Raatti Facebookissa   SB Raatti Youtubessa
SB Raatti - Nimenhuuto.com

  © SB Raatti - Salibandyseura - 2005 - 2021
Toteutuksessa mukana: NPM Homepages ja Mainostoimisto Funlus Oy