SB Raatti tarjoaa
 » ETUSIVU
 » EXTRAT
    - Salibandypeli
 » JOUKKUEET
    - Edustus
        · Kotihalli
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
            · All the time
        · Saavutukset
        · Tilastot
    - Pojat kilpa 08-09
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
    - Sählykerho
    - Mukaan Raattiin?
    - Palkinnot
 » LINKIT
 » SB RAATTI RY
    - Historia
    - Jäseneksi
    - Tapahtumat
        · Joulumarkkinat
        · Raatti Cup
        · Suomen Cup
    - Tue toimintaa
    - Uutiset
    - Yhteystiedot
 » SPONSORIT
 » EXTRANET

Kuvagalleria
IMG_4159.JPG

Savolaist salibändyä teille tarjoaa SB RaattiTodellakin, tervetuloa SB Raatin nettisivuille! Niin kuin varmaan jo tiedättekin, SB Raatti on savolainen salibandyn monitoimiseura, jonka edustus joukkue pelaa IV-divisioonaa Savo-Karjalan aluelohkossa. Lisäksi joukkueella on kilpatoimintaa E1 pojissa.

Olemme olleet Suomen salibandyliiton (SSBL) jäseniä jo vuodesta 2005 alkaen. Toimintamme käsittää noin 40 salibandyn lisenssipelaajaa sekä lisäksi useita kymmeniä harrastajia.

KAIKKI SALIVUOROT ON TOISTAISEKSI PERUTTU KORONAVIRUKSEN VUOKSI. TILANNETTA SEURATAAN KOKO AJAN.

 Edustus - Harjoitukset 12.8.2019 alkaen
 Keskiviikkoklo 21.00 - 22.30Lajitreenit, Hiltulanlahden koulu
 Sunnuntaiklo 19.00 - 20.30Lajitreenit, Pohjantien koulu, Kuopio
 

 Lasten sählykerho - Harjoitukset 4.11.2019 alkaen
 Maanantaiklo 16.30 - 17.30Lajitreenit 5-8v, Jynkänlahden koulu, Kuopio
 Keskiviikkoklo 18.00 - 19.00Lajitreenit 9-12v, Kuopion Kristillinen koulu
 
 Kilparyhmä 08-09 - Harjoitukset 12.8.2019 alkaen
 Keskiviikkoklo 18.00 - 19.30Lajitreenit, Kuopion Kristillinen koulu
 Sunnuntaiklo 17.30 - 19.00Lajitreenit, Pohjantien koulu, Kuopio


 Uutiset ja tapahtumat
 14.03.2020Kaikki vuorot peruttu
 12.03.2020Kausi 2019-2020 keskeytetty
 22.02.2020Tilastopaja: E1-poikien tilastot
 20.01.2020Tilastopaja: Edustuksen ja E1-poikien tilastot
 02.12.2019Tilastopaja: Edustuksen ja E1-poikien tilastot

Kaikki uutiset

 24.03.2019Edustus: Kausianalyysi
Kausianalyysi kaudesta 2018-19

Näin jälkikäteen katsottuna SB Raatin edustusjoukkueen kausi oli positiivinen ja lopulliseen sijoitukseen Savo-Karjalan 4. divisioonassa täytyy olla tyytyväinen. Lopullinen sarjasijoitus 10 joukkueen lohkossa oli lopulta neljäs. Toisaalta jopa sarjassa säilymistä saatiin tasaisessa sarjassa jännittää lähes loppuun asti. Suora säilyminen ratkesi vasta toiseksi viimeisessä ottelussa, kauden toisessa "Nilsiän derbyssä" paikallisvastustaja Apassit II:ta vastaan. Sarjan kärkijoukkueiltakin pystyttiin voittoja ottamaan, mikä kielii joukkueen potentiaalista vieläkin parempiin peliesityksiin. Se, että kärkijoukkueiltakin pystyttiin voittoja ottamaan, jättää paljon nälkää myös ensi kaudelle.

Kuluneesta kaudesta voidaan sanoa hyvällä omalla tunnolla sen olleen nousujohteinen. Kausi alkoi tahmeasti, mutta loppua kohden treeneissä sisäänajetut asiat alkoivat näkymään pelikentillä paremmin ja paremmin, mikä näkyi myös tuloksissa. Tätä kuvaa hyvin se, että ennen vuoden vaihdetta joukkue oli ottanut sarjapeleistä kaksi voittoa, yhden tasapelin ja viisi tappiota, kun taas tammikuusta alkaen saldo oli kahdeksan voittoa ja ainoastaan kaksi tappiota. Sarjapisteitä (21) kertyi yli tuplasti myös edelliseen kauteen (10) verrattuna.

Kausi aloitettiin elokuun lopussa TEHO Sport Suomen Cupissa. Suomen Cupin karkelot päättyivätkin osaltamme jo ensimmäisen kierroksen turnaukseen, jossa pelattiin kolmea ottelua. Näistä käteen jäi kaksi tappiota ja yksi voitto. Joukkueen peli tässä kohtaa kautta ei ollut lähelläkään valmista ja paljon oli töitä tehtävänä.

Joukkueen tulokset 4. divisioonan syyskaudella eivät olleet parhaat mahdolliset. Joukkueen sisällä tiedettiin omat kyvyt, eikä kukaan ollut tyytyväinen tuloksiin. Tiedettiin, että parempaankin pystytään. Treeneissä oli hyvä tekemisen meininki ja valmennus ajoi sinnikkäästi sisään joukkueen peliin asioita, joilla tulostakin alkaisi tulla. Monessa ottelussa syyskaudella, joista pisteitä olisi ollut enemmänkin tarjolla, päädyttiin kuitenkin turhauttaviin pistemenetyksiin.

Mutta sitten; joulutauon jälkeen kentillä nähtiin sisuuntunut Raatti. Tulosta alkoi tulla ja maalipaikoissa oltiin riittävän tehokkaita. Valmennus sai ilokseen huomata, että treeneissä jankatut asiat alkoivat kuin alkoivatkin näkymään sinipaitojen perustekemisessä kentällä ja tämä näkyi monesti myös tulostaululla. Tulosta tuli ja peli parani loppua kohti edelleen. Joitain yksittäisiä pelillisiä notkahduksia tapahtui keväälläkin, mutta keskimäärin pelin rutiinitaso kasvoi kauden loppua kohden koko ajan. Kausi oli mukava lopettaa voittoputkessa, jonka jälkeen vietettiin yhteinen saunailta.

Valmistautuminen kauteen aloitettiin jo kesällä. Kesä oli kuuma ja treeneissä hiki virtasi. Kesällä treeneissä olisi ollut ilo nähdä kuitenkin enemmänkin kävijöitä. Kun pelikausi alkoi, treeniaktiivisuuskin lisääntyi. Toki täällä alasarjoissa pelatessa ja treenatessa välillä näkyy myös se, että työ-, koulu -tai perhekiireet verottavat treeneissä kävijöiden määrää. Onneksi kuitenkin kauden aikana saatiin vedettyä monet hyvät treenit niin, että lähes koko rinki oli paikalla. Edustuksen valmennusringissä oli mukana jopa neljä innokasta salibandyniiloa, joista kolme pelaajavalmentajan roolissa. Suuri hyöty ja apu valmennukseen saatiin, kun seuran entinen pelaaja Marko Harle hyppäsi syksyllä mukaan valmennusrinkiin keskittyen vain valmentamaan. Treenien laatu pyrittiin pitämään aina mahdollisimman korkeana ja sellaisena, että se palvelee joukkueen pelin ja yksilöidenkin kehitystä. Neljän hengen valmennusrinkiin liittyy haasteita, mutta se oli myös suuri etu, sillä mukana oli neljä kaveria, jotka kaikki halusivat tehdä yhdessä töitä joukkueen eduksi.

Joukkeesta löytyi tällä kaudella myös ratkaisijoita edelliskautta laajemmalta rintamalta, eikä maalien tekeminen ollut vain muutaman pelaajan harteilla. Tämä kertonee myös siitä, että joukkueen yhteispelin rakentaminen onnistui ja yksilötason onnistumisia saatiin tätä kautta monelle pelaajalle. Jokainen joukkueen pelaaja hoiti ruutunsa ja pelasi joukkueen eteen. Myös joukkueen maalivahtipeli toimi. Jokainen neljästä joukkueen maalinsuulla kauden aikana käyneestä maalivahdista pelasivat sillä tasolla, että luotto maalivahtipelaamiseen oli korkea. Tämäkin osaltaan mahdollisti vapautuneemman pelin joukkueelle, mikä siivittikin joukkueen hyviin tuloksiin.

Nyt kun kausi on ohi ja peliesitykset osoittivat, että sarjan kärki on tällä kokoonpanolla ja "pelikirjalla" voitettavissa, ei voi kuin innolla odottaa seuraavaa kautta. On täysin mahollista, että Raatti kilpailee realistisesti sarjan kärkisijoituksista, mikäli ensi kaudella jatketaan siitä, mihin tällä kaudella jäätiin. Tämä onkin suuri mutta. Joukkueen pitää pystyä pelaamaan koko kausi omalla parhaalla tasollaan, mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty. Mutta kun tasainen laatu löydetään peliesityksiin kauden alusta aivan loppuun asti, SB Raatti tulee olemaan seuraavalla kaudella vaarallinen ja ikävä vastustaja jokaiselle, eikä kärkisijoista kamppailu siinä tilanteessa olisi mahdoton ajatus.

Vaikka alku oli hankalaa, kaudesta 2018-19 jäi todella positiivinen maku ja kova usko joukkueen tekemiseen. Haluankin omasta puolestani kiittää jokaista joukkueen toiminnassa mukana jollain tavalla ollutta: pelaajia, valmentajia, faneja ja muita jotka ovat mukana jollain tapaa olleet. Koppiin on aina ollut kiva tulla ja läppä on lentänyt. Kiitos kuuluu toki myös kaikille vastustajille tasaisessa 4. divarin lohkossa.

Kirjoittaja:
Vesa Pykälistö,
pelaaja, valmentaja, pelaajavalmentaja, intohimoinen salibandyukkeli ja saunailtavastaava
Sarjataulukko
 BBU 21 
 Apassit II 18 
 KallSi 16 
 SIFK 15 
 YT Jalpa 14 
 SB Raatti12 
 Pisaba II
 SB Jaws
 SBL
 SB Netto

Edustus ottelut
08.02.2020 Kuopio, Ylä-Pyörön koulu
SB Jaws - SB Raatti4 - 5
SB Raatti - SB Netto8 - 5

29.02.2020 Pieksämäki, Urheilutalo
SB Raatti - YT Jalpa
BBU - SB Raatti


Pojat 08-09 ottelut
22.02.2020 Varkaus, Liikuntahalli
SB Raatti - Kaiku5 - 5
VarTa - SB Raatti5 - 2

15.03.2020 Kaavi, Koulukeskus
SB Raatti - LeBa-96 Spades
SBL - SB RaattiSB Raatti maailmalla
   SB Raatti Facebookissa   SB Raatti Youtubessa
SB Raatti - Nimenhuuto.com

  © SB Raatti - Salibandyseura - 2005 - 2020
Toteutuksessa mukana: NPM Homepages ja Mainostoimisto Funlus Oy