SB Raatti tarjoaa
 » ETUSIVU
    - Uutiset
 » EXTRAT
 » JOUKKUEET
    - Edustus
        · Kotihalli
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
        · Saavutukset
        · Tilastot
    - Pojat kilpa 08-09
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
    - Sählykerho
    - Mukaan Raattiin?
    - Palkinnot
 » LINKIT
 » SB RAATTI RY
    - Historia
    - Jäseneksi
    - Tapahtumat
    - Tue toimintaa
    - Yhteystiedot
 » SPONSORIT
 » EXTRANET

Kuvagalleria
IMG_6930.JPG

Savolaist salibändyä teille tarjoaa SB RaattiTervetuloa SB Raatin nettisivuille! Niin kuin varmaan jo tiedättekin, SB Raatti on savolainen salibandyn monitoimiseura, jonka edustus joukkue pelaa IV-divisioonaa Savo-Karjalan aluelohkossa. Lisäksi joukkueella on kilpatoimintaa D2 pojissa.

Olemme olleet Suomen salibandyliiton (SSBL) jäseniä jo vuodesta 2005 alkaen. Toimintamme käsittää noin 40 salibandyn lisenssipelaajaa sekä lisäksi useita kymmeniä harrastajia.

 Edustus - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Keskiviikkoklo 20.30 - 22.00Lajitreenit, Pohjantien koulu
 Sunnuntaiklo 18.30 - 20.00Lajitreenit, Pohjantien koulu, Kuopio
 
 Kilparyhmä 08-09 - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Torstaiklo 19.00 - 20.30Lajitreenit, Hiltulanlahden koulu
 Sunnuntaiklo 17.00 - 18.30Lajitreenit, Pohjantien koulu
 
 Sählykerho (ikäryhmä 2011-2013) - Harjoitukset 7.9.2020 alkaen
 Maanantaiklo 17.30 - 18.30Lajitreenit, Jynkänlahden koulu, Kuopio


 Uutiset ja tapahtumat
 09.09.2020Tilastopaja: Otteluohjelmat päivitetty
 16.08.2020Tilastopaja: Edustuksen kauden 2020-2021 materiaalia
 10.08.2020Lasten sählykerhon ilmoittautuminen avattu
 09.08.2020SB Raatin edustuksen kauden päättäjäiset la 22.8.2020
 14.03.2020Kaikki vuorot peruttu

Kaikki uutiset

 19.10.2011Edustus: Kauden avaus Lapinlahdella
SB Raatti - Ulma 1 - 2

SB Raatti sai seurahistorian sadannessa virallisessa ottelussaan vastaansa tuttuakin tutumman Ulmalan nuorisoseuran Iisalmesta. Joukkueiden keskinäiset tilastot olivat tähän juhlaotteluun mennessä hyvinkin merkilliset. Vuosia sitten molempien pelatessa 5-divisioonaa, SB Raatti murskasi Ulman 12-0, jonka jälkeen nilsiäläiset eivät ole pystyneet voittoa rutistamaan lukuisista kohtaamisista huolimatta.

Ulma aloittikin siitä, mihin edellisinä vuosina on totuttu. Se puolusti kurinalaisesti ja iski terävästi vastaan. Ensimmäinen pölähdys Raatin verkossa tapahtuikin ajassa 6.27. Raatin peli oli luvattoman löysää eikä varsinkaan puolustuspäässä tehty sovittuja asioita kunnolla. Niinpä Ulman hyökkääjät saivat liian paljon tilaa.

Toiseen erään Raatti hivenen ryhdistäytyi ja alkoi luoda tilanteita vastustajan maalille, mutta maalivahti oli loistavalla pelipäällä ottaen useita käsittämättömiä koppeja, milloin sormenpäällä ja välillä jopa kantapäällä. Osassa tilanteista taisi olla tuuriakin mukana, mutta sitähän hyvä maalivahti tunnetusti tarvitsee. Sen verran purjeessa Ulma välillä oli, että erän puolessa välissä Raatille vihellettiin rankkari, jota laukomaan asettui Jani Riekkinen. Hän tarjosikin veräjän vartijalle kahvilippua läheiseen kuppilaan ja pisti pallon maaliin. Tuomari kuitenkin hylkäsi maalin, koska pallo oli liikkunut taaksepäin.

Kolmanteen erään lähdettiin edelleen Ulman johtaessa 1-0. Peli jatkuikin samanlaisena. Hyökkäyspäässä Raatti painosti, mutta puolustuspää pelattiin ihmeellisen löysästi, kun pallo silloin tällöin siellä viivähti. Kun maalia ei alkanut huippupaikoista huolimatta syntyä, otti Raatti aikalisän noin viisi minuuttia ennen loppua. Pari minuuttia aikalisästä puolustajan paikalla pirteästi esiintynyt Miikka Hanski lähetti puolen kentän tuntumasta vihaisen kudin kohti maalia, joka ilmeisesti kimpoili Arto Taskisen mailasta sisään tasoittaen pelin 1-1:een. Aivan ottelun loppuhetkillä Ulma sai vaparin hyvin erikoisesta tilanteesta Raatin päädystä. Mikko Turunen pelasi kulmatilanteen totuttuun tapaan täysillä ja ehti palloon ensimmäisenä. Vastustajan heppoinen kaveri pyrki kuitenkin pelaamaan hänet vielä irti pallosta taklaamalla kylkeen lentäen kuitenkin itse kentän pintaan. Tästä tulleen vaparin seurauksena Ulma otti vielä aikalisän ja juoni kuviot kuntoon. Raatti pelasikin tilanteen löysästi ja omissa helähti, kun ottelua oli pelaamatta enää 7 sekuntia. Näin Ulma vei Raatin kannalta spektaakkelimaisen väännön lukemin 1-2.

-Pelaaminen oli läpi ottelun ihmeellisen löysää ja halutonta varsinkin puolustuspäässä. Kun puolustuspää pelataan löysästi, ei hyökkäyspäässäkään varmasti olla täysin hereillä ja se näkyikin heikkona viimeistelynä, vaikka paine oli lähes läpi koko pelin kaverin maalilla. Nämä "helpot" pelit on niitä, joissa täytyy olla heti hereillä ja ottaa pisteet pois eikä tehdä itselle hallaa pelaamalla löysästi. Jos pelataan niin kuin nyt pelattiin, niin nämäkin pelit muuttuvat yhtäkkiä todella vaikeiksi kuten nähtiin, ruoti valmennuksesta Markku Turunen.XXL-Kriisi - SB Raatti 2 - 5

Päivän toisessa ottelussaan nilsiäläisjoukkio sai kilpakumppanikseen kentän toiselle puoliskolle XXL - Kriisin Kuopiosta. Vastustaja oli jotakuinkin tuttu viime kaudelta ja tiedettiin vaaralliseksi viimeistelijäksi. Pienellä rosterilla liikkeellä ollut Raatti tiedosti kuitenkin, että omalla vauhdikkaalla pelaamisellaan tulisivat olemaan vahvoilla. Raatin pelatessa kahdella hyökkäyskentällisellä ja käytännössä kahdella puolustajalla, peli oli ajoittain melko avonaista, tosin molempiin suuntiin. Ensimmäisenä maalipaikan käytti hyväkseen Kriisi noin 10 minuutin kohdalla. Raatti ei kuitenkaan antanut maalin häiritä vaan pölisytti vastustajan verkkoja kahteen kertaan seuraavan parin minuutin kuluessa. Ensimmäisen päräytti häkkiin Panu Hartikainen, Kimmo Korkalaisen tarjoillessa. Toisesta maalista vastasi edellisen syöttäjä, tällä kertaa syötön merkkauttaessa tililleen Vesa Jääskeläinen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin siis Raatin johtaessa 1-2.

Toinen erä oli molemmin puolin tarkkaa ja huolellista pelaamista ja molemmat joukkueet jäivätkin maaleitta. Aivan toisen erän lopussa Panu Hartikaiselta lyötiin maalinedustilanteessa silmäkulma auki ja hän joutui naama veressä jättämään kentän. Tämä asetti myös Raatin hyökkääjät yhä kovemman kuormituksen alle. Nyt käytössä oli enää viisi hyökkääjää sekä kaksi puolustajaa, lisäksi enemmän huoltajan roolissa nykyisin toimiva Kalevi Aho kävi aika ajoin huiluuttamassa kahta puolustajaa.

Kolmannen erän muutamien ensimmäisten minuuttien aikana Raatin miehistö kuitenkin näytti, että jalka riittää vähilläkin miehillä. Ensin Jani Riekkinen nosti pallon aivan maalin kattoon Pekka Ahon tarjoiltua varsin mainion syötön puolittaiseen läpiajoon. Parin minuutin kuluttua Arto Taskinen lamaannutti vastustajan pelaajia entisestään lyödessä lukemiksi 1-4 Korkalaisen syötöstä. Samassa ajassa Kriisi turvautui aikalisään. Vajaa viisi minuuttia ennen päätössummeria "isot pojat" tulivatkin vielä kahden maalin päähän ja viimeisillä minuuteilla ottivat kentälle kuudennen kenttäpelaajan yrittäen lisää kavennusta. Tämä ei kuitenkaan auttanut tällä kertaa, vaan Miikka Hanski pääsi sinetöimään lukemat 2-5:een Taskisen tarjoilusta.

-Varsinkin puolustuspään pelaaminen oli edelleen liian avonaista, mutta onneksi vastustajan viimeistely oli vielä hieman kesäterässään. Hyökkäyspäässä peli pyöri ajoittain varsin mallikkaasti ja paikkoja olisi ollut huomattavasti enempäänkin. Tällä kertaa riitti voittoon ja kauden avauspisteisiin, mutta tekemistä riittää ennen seuraavaa turnausta, kun vastaan tulee mm. ihan eri tason joukkue FBI II, joka johtaa sarjaa puhtaalla ja melko vakuuttavalla pelillä, olivat Turusen kommentit toisen pelin jälkeen.Päivän pistenikkarit:

Arto Taskinen 2+1, Kimmo Korkalainen 1+2, Miikka Hanski 1+1, Jani Riekkinen 1+0, Panu Hartikainen 1+0, Vesa Jääskeläinen 0+1, Pekka Aho 0+1.

Turnauksen starat:

*** Miikka Hanski, pelasi puolustajan paikalla vakuuttavin ja varmoin ottein läpi turnauksen. Myös tehot (1+1) kertovat jotain.

** Markus Aho, neljä päästettyä maalia kahdessa pelissä kertoo jo paljon. Varmat otteet ja muutamia huippupelastuksia.

* Arto Taskinen, pelasi pirteästi ja älykkäästi nakuttaen tehot 2+1.

-MT-


Sählykerho 2020-2021Sarjataulukko
 IK Svans
 YT Jalpa
 JoU
 Pisaba II
 SB Jaws
 AC Liiga
 SBL
 KallSi
 XXL-kriisi
 SB Raatti

Edustus ottelut
20.09.2020 Kuopio, Ylä-Pyörön koulu
SB Raatti - IK Svans1 - 7
AC Liiga - SB Raatti5 - 4

11.10.2020 Sonkajärvi, Liikuntahalli
XXL-kriisi - SB Raatti
SB Raatti - JoU


Pojat 08-09 ottelut

10.10.2020 Juuka, Liikuntatalo
Welhot wings - SB Raatti
Pisaba - SB Raatti
01.11.2020 Pieksämäki, Urheilutalo
SB Raatti - LeBa-96 hearts
SB Raatti - Coach TeamSB Raatti maailmalla
   SB Raatti Facebookissa   SB Raatti Youtubessa
SB Raatti - Nimenhuuto.com

  © SB Raatti - Salibandyseura - 2005 - 2020
Toteutuksessa mukana: NPM Homepages ja Mainostoimisto Funlus Oy