SB Raatti tarjoaa
 » ETUSIVU
    - Uutiset
 » EXTRAT
 » JOUKKUEET
    - Edustus
        · Kotihalli
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
        · Saavutukset
        · Tilastot
    - Pojat kilpa 08-09
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
    - Sählykerho
    - Mukaan Raattiin?
    - Palkinnot
 » LINKIT
 » SB RAATTI RY
    - Historia
    - Jäseneksi
    - Tapahtumat
    - Tue toimintaa
    - Yhteystiedot
 » SPONSORIT
 » EXTRANET

Kuvagalleria
IMG_5165.JPG

Savolaist salibändyä teille tarjoaa SB RaattiTervetuloa SB Raatin nettisivuille! Niin kuin varmaan jo tiedättekin, SB Raatti on savolainen salibandyn monitoimiseura, jonka edustus joukkue pelaa IV-divisioonaa Savo-Karjalan aluelohkossa. Lisäksi joukkueella on kilpatoimintaa D2 pojissa.

Olemme olleet Suomen salibandyliiton (SSBL) jäseniä jo vuodesta 2005 alkaen. Toimintamme käsittää noin 40 salibandyn lisenssipelaajaa sekä lisäksi useita kymmeniä harrastajia.

 Edustus - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Keskiviikkoklo 20.30 - 22.00Lajitreenit, Pohjantien koulu
 Sunnuntaiklo 18.30 - 20.00Lajitreenit, Pohjantien koulu, Kuopio
 
 Kilparyhmä 08-09 - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Torstaiklo 19.00 - 20.30Lajitreenit, Hiltulanlahden koulu
 Sunnuntaiklo 17.00 - 18.30Lajitreenit, Pohjantien koulu
 
 Sählykerho (ikäryhmä 2011-2013) - Harjoitukset 7.9.2020 alkaen
 Maanantaiklo 17.30 - 18.30Lajitreenit, Jynkänlahden koulu, Kuopio


 Uutiset ja tapahtumat
 06.12.2020Tilastopaja: Tilastot päivitetty
 09.09.2020Tilastopaja: Otteluohjelmat päivitetty
 16.08.2020Tilastopaja: Edustuksen kauden 2020-2021 materiaalia
 10.08.2020Lasten sählykerhon ilmoittautuminen avattu
 09.08.2020SB Raatin edustuksen kauden päättäjäiset la 22.8.2020

Kaikki uutiset

 18.10.2012Edustus: Kuopiosta vaihtelevien vaiheiden jälkeen vain piste
SB Raatin edustus avasi kautensa 6.10.2012 Studentialla Kuopiossa pelatussa turnauksessa. Kauden avaukseen vastaan asettuivat uusi tuttavuus sarjavastustajana SäynSa II sekä tuttuakin tutumpi Ulma Iisalmesta. SäynSa II:sta oli aiempaa kokemusta vain 15.9.2006 pelattu seuran historian ensimmäinen harjoitusottelu, jonka SäynSa II voitti maalein 10-3. Nyt asetelmat olivat uudet ja ennakolta varsin hyvät, kun Raatti sai jalkeille kauden avaukseen lähes täyden rosterin. Ainoa poissaolo oli Panu Hartikainen, joka kuumeen vuoksi oli sivussa turnauksesta. Mutta kuinkas kävikään?


SB Raatti - SäynSa II 2-2 (0-0, 0-2, 2-0)
Ensimmäiseen otteluun lähdettiin hieman odottavin ja sekavin fiiliksin, kun osa pelaajista saapui juuri ja juuri ottelun avaukseen. Kuitenkin heti alkuun saatiin jalkeille täydet kolme kentällistä, kun puolustus tiivistettiin kolmeen pelaajaan. SB Raatti saikin hyvin peliä liikkeelle ja SäynSa pakotettiin rikkomaan peliä. Niinpä ottelun alkuminuuteilla Raatti pääsi koettamaan ylivoimapeliä pariin otteeseen, mutta tuloksetta. Erä oli tasapainoinen ja molemmissa päässä maalivahdit pitivät maalinsa puhtaana. Erän loppupuolella Niko Janhunen sai jäähyn ja SäynSa pääsi pelaamaan erän lopun ylivoimapeliä.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteesta ja SäynSan ylivoimapelillä. Alivoima selvitettiin mallikkaasti, mutta parin minuutin kuluttua SäynSa rikkoi ottelun kuparisen hieman onnekkaasti maalinedustilanteesta. Aivan vaaraton tilanne kääntyi 2-1:seen, jonka rebaundia ei saatu siivottua ja vastustaja laittoi palloon tyhjiin. Reilun viiden minuutin taisaisen väännön jälkeen SäynSa lähetti pallon kohti maalia. Pallo kimposi puolustajan polvesta ylös, josta ylärimaan ja siitä maalivahdin kypärän kautta maaliin. Ja SäynSan 0-2 johto-osuma oli tosiasia. Erän loppu tahkottiin tasaisissa merkeissä, eikä lisämaaleja enää nähty.

Kolmanteen erään lähdettiin kahden maalin takaa-ajoasemasta ja ylivoimalla. Ylivoima oli taas ponnetonta, eikä vaarallisia maalipaikkoja saatu rakennettua. Kolmas erä oli kauttaaltaan tasainen. SäynSa sumputti ja iski vaarallisesti vastaan ja Raatin maalilla Mikko Pappi joutui useaan otteeseen venymään paraatipelastuksiin. Ottelun huippuhetket Raatin kannalta koettiin vasta viime minuuteilla, kun Raatti käytti aikalisänsä ajassa 43:49. Pelaajavalmentaja Pekka Aho tiivisti yhteen kenttään ja arpoi kuumat pelaajat ruotuun. Ottelu jatkui vastustajan hyökkäysalueen kulmavaparilla, josta välitön pallon riisto ja Pappi pois maalilta. Toivasen Joni nosti jalalla hyökkäyksen ja pakotti vastustajan rikkomaan. Vapaalyönti aivan toimitsijapöydän edestä, josta "neppi" maalille. Maalilla erikoismies Arto Taskinen, joka siirsi vastustamattomasti kavennuksen tilanteeksi 1-2 ajassa 43:59. Puoli minuuttia tästä Pappi otti gamesaverin, kun kaveri pääsi käytännössä lyömään tyhjiin. Tästä välittömästi mokke taas pois ja takaa-ajo päälle. Kova prässäys maalintaakse, josta purkupallo yli ja Raatille vapaalyönti läheltä toimitsija-aitiota. Toivanen kiersi, mutta pallo karkasi. Aho sai irtopallon toimitettua maalille, josta Kimmo Korkalainen kiersi pallon ohi puolustuksen ja maalivahdin ajassa 44:57. Tasapeli 2-2 teki hunajata tällaisen väännön jälkeen ansaitusti.


Ulma - SB Raatti 10 - 5 (1-1, 2-2, 7-2)
Toinen peli oli sitten uudistunutta Ulmaa vastaan, sillä vastustaja ei perustanut peliään nyt pelkästään sumppuun ja vastahyökkäyksiin. Ottelu olikin äärimmäisen tasainen ja yllättävän rikkonainen. Ensimmäisessä erässä jaettiin molemmille jäähyjä, joista Ulma käytti omansa tehden ylivoimamaalin. Raatin ainoasta osumasta vastasi Miikka Hanski maaliedestä Wiljami Räisäsen laukauksen jälkitilanteesta. Hetkeä myöhemmin pallo oli toistamiseen Ulman maalissa, mutta maalihylättiin rikkeen vuoksi. Myös Ulma sai pallon maalin erän lopussa, mutta maali hylättiin korkean mailan vuoksi. Erätauolle siirryttiin siis tasalukemissa 1-1.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä. Erän ensimmäisestä vastasi Raatti, kun Vesa Jääskeläinen voitti kulmassa 1-1 tilanteen ja jakoi syötön keskustaan Markus Aholle, joka ei erehtynyt paikasta. Tämän jälkeen alkoi rikkonainen hetki, kun reiluun minuuttiin jaettiin kolme kakkosta, joista kaksi Raatille. Lopulta Ulma pääsi 5-3 ylivoimalle, joka kestettiin hyvin. Mutta juuri toisen jäähyn loputtua Ulma pääsi tasoittamaan otteluun 2-2 epäonnistuneen purkupallon jälkitilanteesta. Heti seuraavassa vaihdossa kolisi taas, nyt Ulman päädyssä. Antti Kivinen nosti hyökkäyksen omista ja vei sen loppuun asti tehden 3-2 johtomaalin. Erän lopussa pitkä vaihto kostautui, kun Ulma pääsi 2-1 hyökkäyksestä rokottamaan tasoituksen aivan viime sekunneille. 3-3 lukemissa siirryttiin erätauolle.

Kolmas erä alkoi Raatin painostuksella, kunnes Toivanen sai oudon jäähyn omissa lyödessään irtopallon maalin edestä pois. Ulman ylivoimapeli oli tikissään, liekö Mika Lappalaisen henkilökohtaisesta taidosta, mutta jälleen kerran vapauttava syöttö takakulmalle, josta pallo tyhjiin. Raatin protestoidessa käsivirhettä, focus siirtyi täysin vääriin asioihin ja peli alkoi rakoilla. Kaiken lisäksi Ulma kapteenin ajellessa Raatin kapteeni Aholle puujalan, ei se auttanut Raatin tilannetta suossa. Sitten alkoi todellinen "Lappalainen-show", jos se ei sitä jo ollut. Tämän vanha kokenut pelimies osasi käyttää hyödykseen Raatin henkisen repsahduksen ja tarjoili seuraavat kaksi osumaa minuutissa. Raatin pakollinen aikalisä ajassa 36:40 oli laiha lohtu pelin kannalta, kun Ulma rokotti jo heti seuraavassa vaihdossa. Maalista heräsi loppuun kuitenkin vielä taistelutahtoa pakottaen Ulman rikkomaan peliä kolmen kakkosen verran. 5-3 tilanteesta ei saatu maalia ja yhden miehen vajaalla Ulma karkasi tehden tilanteeksi jo 8-3. Erän viimeinen minuutti oli sitten varsinaista hurlumhei-meininkiä, kun molemmat pelasivat tasavajaalla. Ensin Wiljami Räisänen hassutti elämänsä rankkarilla pelin kavennuksen. Tämän jälkeen kaksi maalia omiin ja viimeisessä vaihdossa Räisänen iski pelin toisensa. Loppulukemat 10-5 Ulmalle ovat tavallaan ansaitut. "Hyvä opetus henkisestä kestävyydestä ja sen tärkeydestä. Tasainen pelikin voi pahimmillaan repsahtaa todella pahasti. Tietenkin Lappalaisen huippuottelu tehoilla 2+5 kertoo kaverin vaarallisuudesta, joten ei tällaisille pelimiehille ole varaa antaa yhtään tilaa." Tiivisti ottelun tapahtumia Aho pelin jälkeen.


"Kaiken kaikkiaan ihan positiivinen kauden avaus, vaikka pisteitä ei yhtä enempää kotiinpäin viemisiksi saatu. Ehkä kauden kovimmat vastustajat sarjassa ja tiedetään, että parannettavaa jäi todella paljon. Lupaavaisin mielin eteenpäin, vaikka taktiikoita pitää vielä hioa. Ehkä harmittavimpana näkisin ylivoimapelin, koska sitä oli tänään, jos ei liikaa, niin todella paljon, eikä palloa kertaakaan maaliin. Viimeiset ylivoimat pyörivät jo suht mallikkaasti, mutta ei tähän voi olla tyytyväinen." Kommentoi vielä Aho turnauksen tapahtumia.


Päivän tehokkaimmat Top 3:
Wiljami 2+1, Arto 1+1, Pekka 0+2


Tähdistö SäynSa II peli:
*** Mikko Pappi (loistavia gamesavereita useita)
** Pekka Aho (molempiin maaleihin tärkeät syötöt ja puolusti uhrautuvasti)
* Kimmo Korkalainen (tasoitusosuma)

Tähdistö Ulma peli:
*** Wiljami Räisänen (ehdottomasti näkyvin hyökkääjä peliaikaan nähden, kylmä rankkari viimeistely ja tehot 2+1 otteluun)
** Vesa Jääskeläinen (teki tärkeää työtä hyökkäysalueella ja hoiti kenttänsä ja tonttinsa hyvin)
* Jyri Riekkinen (pelasi kaikki tilanteet loppuun asti, todella hyvää ja tärkeää työtä karvauksessa, joista lukuisia pallonriistoja)

SB Raatin pelit jatkuvat 21.10.2012 Iisalmessa, jossa vastaan asettuvat sarjakärki E-KI II ja sarjajumbo SBL Lapinlahdelta.


Sählykerho 2020-2021Sarjataulukko
 IK Svans 16 
 YT Jalpa 14 
 JoU 11 
 KallSi
 SB Raatti
 SB Jaws
 SBL
 AC Liiga
 Pisaba II
 XXL-kriisi

Edustus ottelut
22.11.2020 Nilsiä, Liikuntatalo
KallSi - SB Raatti6 - 4
Pisaba II - SB Raatti2 - 5

16.01.2021 Lapinlahti, Monitoimitalo
JoU - SB Raatti
SB Raatti - YT Jalpa


Pojat 08-09 ottelut
28.11.2020 Kajaani, Kajaanihalli
Varta Musta - SB Raatti8 - 4
Welhot Flames - SB Raatti8 - 5

16.01.2021 Nilsiä, Liikuntahalli
SB Raatti - Kaiku
SB Raatti - Welhot RocksSB Raatti maailmalla
   SB Raatti Facebookissa   SB Raatti Youtubessa
SB Raatti - Nimenhuuto.com

  © SB Raatti - Salibandyseura - 2005 - 2021
Toteutuksessa mukana: NPM Homepages ja Mainostoimisto Funlus Oy