SB Raatti tarjoaa
 » ETUSIVU
    - Uutiset
 » EXTRAT
 » JOUKKUEET
    - Edustus
        · Kotihalli
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
        · Saavutukset
        · Tilastot
    - Pojat kilpa 08-09
        · Otteluohjelma
        · Pelaajat
        · Pistepörssi
    - Sählykerho
    - Mukaan Raattiin?
    - Palkinnot
 » LINKIT
 » SB RAATTI RY
    - Historia
    - Jäseneksi
    - Tapahtumat
    - Tue toimintaa
    - Yhteystiedot
 » SPONSORIT
 » EXTRANET

Kuvagalleria
IMG_5162.JPG

Savolaist salibändyä teille tarjoaa SB RaattiTervetuloa SB Raatin nettisivuille! Niin kuin varmaan jo tiedättekin, SB Raatti on savolainen salibandyn monitoimiseura, jonka edustus joukkue pelaa IV-divisioonaa Savo-Karjalan aluelohkossa. Lisäksi joukkueella on kilpatoimintaa D2 pojissa.

Olemme olleet Suomen salibandyliiton (SSBL) jäseniä jo vuodesta 2005 alkaen. Toimintamme käsittää noin 40 salibandyn lisenssipelaajaa sekä lisäksi useita kymmeniä harrastajia.

 Edustus - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Keskiviikkoklo 20.30 - 22.00Lajitreenit, Pohjantien koulu
 Sunnuntaiklo 18.30 - 20.00Lajitreenit, Pohjantien koulu, Kuopio
 
 Kilparyhmä 08-09 - Harjoitukset 3.8.2020 alkaen
 Torstaiklo 19.00 - 20.30Lajitreenit, Hiltulanlahden koulu
 Sunnuntaiklo 17.00 - 18.30Lajitreenit, Pohjantien koulu
 
 Sählykerho (ikäryhmä 2011-2013) - Harjoitukset 7.9.2020 alkaen
 Maanantaiklo 17.30 - 18.30Lajitreenit, Jynkänlahden koulu, Kuopio


 Uutiset ja tapahtumat
 06.12.2020Tilastopaja: Tilastot päivitetty
 09.09.2020Tilastopaja: Otteluohjelmat päivitetty
 16.08.2020Tilastopaja: Edustuksen kauden 2020-2021 materiaalia
 10.08.2020Lasten sählykerhon ilmoittautuminen avattu
 09.08.2020SB Raatin edustuksen kauden päättäjäiset la 22.8.2020

Kaikki uutiset

 11.9.2009SB Raatti onnistui haastamaan Suomen Cupissa
Salibandyn Suomen Cupin ensimmäinen kierros pelattiin Nilsiässä neljän joukkueen voimin 5.9.2009.

SB Raatti - FBI 6-2
Ensimmäinen Raatin ottelu oli Iisalmelaista FBI:ta vastaan, joka pelaa tulevalla kaudella salibandyn 2. divisioonassa. SB Raatti sai otteluun loistavaan alun, kun Raatin ykköskentän Kimmo Korkalainen onnistui maalin teossa ajassa 2.41 Pekka Ahon esityöstä. Hetkeä myöhemmin FBI onnistui kuitenkin tasoituksessa, vaikka erän painopiste oli enemmän Raatilla. Tasaisen erän jälkeen erätauolle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Raatin joukkue uhkui itseluottamusta, kun pari minuuttia taas erän alusta onnistui Raatin ykkösnyrkki ajassa 17.09. Nyt tekijänä Aho ja syöttäjänä Korkalainen. Eikä kauankaan edellisestä, kun Mika Rainti onnistuu viivasta ohittamaan FBI maalivahdin Sami Räsäsen syötöstä ajassa 21.10. FBI painoi kohti Raatin maalia takaa-ajo asemassa, mutta Raatin maalilla huippuottelun pelannut Markus Aho tuntui ohittamattomalta. FBI onnistui kuitenkin kaventamaan tilanteeksi 3-2. Ajassa 26.46 Raatin ykköskenttä onnistui kuitenkin taas, kun Raatin Pekka Aho laukoi reikäpallon puolustajan mailan kautta ohi FBI maalivahdin Joni Toivasen loistavasta esityöstä. Nyt FBI:n maalivahti sai tarpeekseen ja toinen maalivahti tuli sisään.

Kolmanteen erään lähdettiin Raatin turvallisen tuntuisessa johdossa 4-2. Erän alussa Henry Viitala otti hieman typerän jäähyn jälkitilanteesta, mutta se oli ottelun käännekohtia. Raatin kestäessä FBI ylivoiman voitto oli lähempänä kuin koskaan. FBI laukoi kuitenkin paljon kohti SB Raatin maalia, mutta puolustus onnistui hyvin. Kovan päivän uurastanut pakkipari Markku Turunen ja Jani Riekkinen olivat avain asemassa puolustuksen kestäessä. Myös koko joukkueen panos puolustuksen eteen oli ottelussa uhrautuvaa. FBI:n yrittäessä tasoitusta ilman maalivahtia, onnistuu SB Raatin "kaukomaalien" erikoismies Viitala omasta päästä tyhjään maalin ajassa 44.05. SB Raatti prässäsi johtoasemasta huolimatta aivan ottelun loppuun, joka tuotti vielä yhden maalipaikan, kun puolustus pakotettiin vaikeaan avaukseen. Korkalainen ja Toivanen prässäsi ja Aho kiitti ampuen suoraan puolustajan syötön maaliin tehdän ottelun kolmannen maalinsa.

Ottelussa nähtiin hyvin, mihin SB Raatti parhaillaan pystyy, kun tahto voittaa on kohdillaan ja ottelussa pidetään hauskaa. Ottelun parhaina palkittiin Raatin 3+1 tehot tehnyt Pekka Aho sekä FBI:n Jesse Laaksonen.

SB Savo - SB Raatti 8-0
Toisessa ottelussa vastaan asettui FBI:n tuleva sarjavastusta, paikallinen, SB Savo, jota vastaan on Raatti halunnut pelata joukkueen perustamisesta lähtien. SB Raatti lähti tietoisen riskin ottaneena otteluun myös hieman matalammalla prässäyksellä. Taktiikka toimi hyvin varsinkin ensimmäisen erän, kun SB Savo ei päässyt rakentamaan hyökkäystään haluamallaan tavalla. Kuitenkin Savo sai lähes 20 laukausta Raatin maalille, mutta hyvin pelannut Markus Aho kesti. Savo onnistui vasta aivan erän lopulla maalinteossa ja erätauolle siirryttiin Savon johtaessa 1-0.

Toisen erän Arto Taskisen hieman kyseenalainen jäähy avasi Savolle paikan johtoasemaan, jonka Savo käytti hyväkseen. Savon taktiikka alkoi purra Raattiin toisessa erässä ja Raatti juoksi itsensä väsyksiin. Mika Rainti onnistui kerran ohittamaan Savon Rajamäen, mutta aiemmasta tilanteesta vihellettiin kuitenkin rike. Erätauolle lukemat olivat vielä siedettävät 4-0 Savolle.

Viimeiseen erään Raatti lähti jo hieman valmistuen päivän viimeiseen otteluun, mutta väärän taktiikkavalinnan seurauksena väsy alkoi painaa erän loppupuolella. Raatti vaihtoi aivan ottelun lopussa maalivahdin, kun uusi pelaajamme Ari Lähdekorpi pääsi testamaan tasoaan Savoa vastaan. Mies napsi muutaman tärkeän kopin päästäen pallon maaliin vain kerran. Savo onnistui erässä neljästi voittaen ottelun maalein 8-0.

Ottelun parhaina palkittiin SB Savon Jani Huovinen sekä SB Raatin loistavasti taistellut puolustaja Markku Turunen.

SB Raatti - KSS II 0-8
Päivän viimeiseen otteluun vastaan asettui viime vuoden 2.divariporukka KSS II Kuopiosta. Päivä alkoi painaa jo molemmilla joukkueilla, mutta varsinkin Raatilla. KSS II onnistui avausmaalinteossa ensimmäisen erän puolessa välissä. KSS II hallitsi selvästi ottelun tapahtumia ja erätauolle siirryttiin KSS II:n 2-0 johtolukemissa.

Toinen erä oli vastaanlainen kuin ensimmäinen. Raatti ei onnistunut maalipaikoista, vaikka välillä oltiin kaksin maalivahdin kanssa. Markus Aho piti Raattia pystyssä upeilla torjunnoillaan koko ottelun ajan, mutta väsymys antoi tilaa KSS II:n taitaville hyökkääjille, jotka kiersivät hanakasti keskeen. KSS II onnistui erässä kahdesti.

Tilanteesta 4-0 lähdettiin kolmanteen erään. Erätauolla painotettiin taistelutahtoa, mutta kun fysiikka alkoi loppua kesken, KSS:n oli helppo työ viimeistellä vielä kolme maalia ohi Ahon. Erän loppupuolella Raatti pääsi vielä koettamaan ylivoimapeliä 6-4 vastaan, mutta reikäpallo ei ottelussa pomppinut Raattilaisille. Viimeisellä sekunnilla jäähyltä karannut pelaaja onnistui viimeistelemään päätöslukemat 8-0 tyhjään maaliin.

SB Raatille olisi riittänyt kahden maalin tappiokin jatkopaikkaan, mutta KSS II oli tänään parempi. Ja vielä kun tuomarilinja karkasi ottelussa johtaen selvistä rikkeistä KSS II:lle neljä maalia, niin ottelu oli selvä KSS II:lle. Ottelun parhaina palkittiin SB Raatin 39 kertaa torjunut Markus Aho sekä KSS II:n voittomaalin tehnyt kapteeni Mikko Jalkanen.


Suomen Cup oli loistava valmistautuminen tulevaan kauteen. Raatti lähti joka otteluun selvästi haastajan asemasta ja se oli joukkueelle eduksi. Pystyttiin haastamaan kaikki selvästi kovemmat joukkueet tasaisissa merkeissä ja joka osa-alueella. Suurin ero joukkueiden välillä oli kuitenkin pallollisessa pelissä ja viimeistelytaidossa. Kahden viimeisen ottelun lopputulokset eivät aivan kerro koko totuutta otteluiden kulusta, vaikka SB Savo ja KSS II ampuivatkin puolta enemmän kuin FBI ensimmäisessä ottelussa. Yksi onnistuminen maalipaikasta olisi muuttanut ottelun kulun täysin, mutta sitä on turha jossitella. Savon maalilla nollat pitänyt Rajamäki sekä KSS II:n (entinen Savo / KSS veskari) Frilander olivat turnauksessa loistavassa iskussa useiden paraatipelastusten siivittämänä. SB Raatti antoi turnauksessa kaikkensa ja on todella tyytyväinen ja hieman yllättynytkin siihen, että tasoero IV ja II- ja I-divisioonien välillä ei olekaan kovin iso. Tästä on aivan loistava tilanne lähteä tulevaan kauteen ja haastamaan varsinkin kauan odotettu Cremasters.

Kiitokset kaikille mukana olleille joukkueille, yleisölle, toimitsijoille, talkoolaisille ja ennen kaikkea SB Raatin pelaajille, jotka tekivät turnauksesta ennakko-odotusten vastaisen, haastamalla kaikki kovemmat joukkueet rehdillä urheiluhengellä tasaisissa merkeissä.


Sählykerho 2020-2021Sarjataulukko
 IK Svans 16 
 YT Jalpa 14 
 JoU 11 
 KallSi
 SB Raatti
 SB Jaws
 SBL
 AC Liiga
 Pisaba II
 XXL-kriisi

Edustus ottelut
22.11.2020 Nilsiä, Liikuntatalo
KallSi - SB Raatti6 - 4
Pisaba II - SB Raatti2 - 5

16.01.2021 Lapinlahti, Monitoimitalo
JoU - SB Raatti
SB Raatti - YT Jalpa


Pojat 08-09 ottelut
28.11.2020 Kajaani, Kajaanihalli
Varta Musta - SB Raatti8 - 4
Welhot Flames - SB Raatti8 - 5

16.01.2021 Nilsiä, Liikuntahalli
SB Raatti - Kaiku
SB Raatti - Welhot RocksSB Raatti maailmalla
   SB Raatti Facebookissa   SB Raatti Youtubessa
SB Raatti - Nimenhuuto.com

  © SB Raatti - Salibandyseura - 2005 - 2021
Toteutuksessa mukana: NPM Homepages ja Mainostoimisto Funlus Oy